Cytat:
Napisany przez rosol
no jak bedzie wolne miejsce w kadrze pracowniczej to na pewno Cie przyjme  Narazie kadra szkoli sie w IBM we Frankfurcie 
|
Cytat:
Napisany przez ed hunter
nie wiem coś Ty pił, ale mi się podoba 
|
Szkolenie w IBM we Frakfurcie da tu tyle co kurs hiszpanskiego do rewii na lodzie.
Do tego typu roboty trzeba miec przygotowanie od A do powiedzmy R, bo np. na algorytmice specjalnie znac sie nie musisz, ale pewne rzeczy pewnie sie przydadza.
Jezeli chcesz robic naprawde powazne projekty dla naprawde powaznych firm, to jak koledzy wroca ze szkolenia to sie spytaj ich np. o stopien znajomosci PL/SQL w oracle powiedzmy 9i, ktory teraz jest najpopularniejszy w powaznych biznesowych przedsiewzieciach oraz o roznice miedzy systemami dwu i trojwarstowymi (wspominal o tym Sid, choc nazwal to inaczej) z wadami i zaletami obu rozwiazan.
IMO IBM we Frakfurcie szkolil ich w zupelnie innym kierunku ... a nawet jezeli niektore elementy ich szkolenia sie pokrywaja z tym co musieli by wiedziec, to jest to tylko nieznaczna czesc.
Moim zdaniem powinienes sam ewoluowac w rozwoju 'webmastera' - jakos nie lubie tego slowa. Jezeli jestes zupelnie zielony to radze zaczac od robienia aukcji na allegro (najpierw zwykle tagi, potem tabele + grafika zeby aukcja miala aktrakcyjny wyglad, flash itd...). Zacznij ja ulepszac coraz bardziej. Co tydzien cos poprawiaj i od poczatku pisz w notatniku.
Potem zajmij sie PHP, potem poznaj SQL + PL/SQL. I to jest tak naprawde minimum - wierzcholek gory lodowej ktora trzeba ogarnac by byc prawdziwym profesjonalista.
A firma to przede wszystkim ZUS i skarbowy. Jak chcesz sie uczyc to zapomnij o tym przedsiewzieciu narazie ...