Cytat:
Napisany przez slawekj

Inni to znaczy Kto ?
Proponuje ochłonąć i emocje zachować na  Forum.

|
Nie zgadzam sie z retoryka ste3ana, ale rowniez nie przychylam sie do Twoich wypowiedzi w tych dwoch zalinkowanych postach.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Jakość na pierwszym miejscu. Proszę mi wskazać dobry nośnik x8 i x16 z niskimi błędami TE/FE a zaraz go przetestuję.
|
Caly problem w tym ze Twoja interpretacja testow jest wyjatkowo wysrobowana i wrecz pedantyczna - trzeba zrozumiec to co osobiscie glosze od bardzo dawna, a wiekszosc rozumie juz od jakiegos czasu - niewielkie roznice w wykresach, powiedzmy np. roznica 20% sumy PIE przy podobnych max, to ZADNA roznica - zarowno w teorii jak i praktyce. Oczywiscie rozni ludzie maja tez rozny stopien dystansu. Osobiscie mam chyba jeden z najwiekszych dystansow, choc uwazam, ze moze byc on zbyt duzy (jestem czlowiekiem dosc malej wiary - lubie konkrety).
Poza tym TE/FE - dla mnie ZADEN wyznacznik. Zreszta zwykle NIE MA wplywu na koncowy wynik palenia, wiec dlaczego mialbybyc on wyznacznikiem przy doborze nosnika ??
Cytat:
Napisany przez slawekj
Problem w tym, że na rynku brak dobrych nośników do zapisu 16x.
Jest też duży problem z doborem dobrego nośnika 8x.
Więc jak testować napęd z większymi prędkościami jak brak nośników.
Strategie zapisu i testy CATS są ustalane dla nośników zgodnych z normą.
A co mamy na rynku.... szkoda pisania.
Więc pozostaje selekcja i nagrywanie 4x.
|
To jest EWIDENTNA SUBIEKTYWNA opinia. Co znaczy dobrych nosnikow ?? Takich ktore spelniaja TWOJE normy TE/FE ?? Takie ktore nie maja max PIF 1 przy ECC 8 ?? Normy sa jasne (sa duzo, duzo lagodniejsze od Twoich) - choc oczywiscie kazdy tam ma swoje 'normy', ale to sie wlasnie nazywa SUBIEKTYWNA opinia.
Inni testuja wyzsze predkosci i jakos nie narzekaja na spisek ktory powoduje ze w Polsce nie ma dobrych plyt. Do zalezy od definicji 'dobrych' - ktora jest SUBIEKTYWNA !!
Szczegolnie tekst:
Cytat:
Napisany przez slawekj
Jest też duży problem z doborem dobrego nośnika 8x.
[..]
A co mamy na rynku.... szkoda pisania.
Więc pozostaje selekcja i nagrywanie 4x.
|
uwazam za ultra subiektywny.
EDIT: Co do drugiego posta ste3ana to uwazam ze ten link to akurat swietny argument ...