Dyskusja: Fiat Punto I....
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.08.2005, 09:44   #3
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Divxtom
Niestety nie dysponuję takim cudeńkiem choćby się przydało
Ponieważ jednak sam jestem użytkownikiem podobnego "auta" (być może zbyt szumnie ten przyrząd do jeżdżenia nazwałem autem ) z identycznym stażem i ponieważ ostatnio sypało się w nim wszystko po kolei (alterantor, cewka, skrzynia biegów, kierunkowskazy, nawiew, i sam dodaj co jeszcze...) lojalnie ostrzegam forumowiczów przed zakupem takiego zabytku
Nie wiem, czy masz ten samochodzik od nowości, czy odkupiłeś od kogoś.. ale Twoja opinia jest przesadzona i nie generalizowałbym, że przypadłością wszystkich Punto jest to, że się sypią.
Jeśli odkupiłeś od kogoś, to po prostu trafiłeś na zajeżdżone autko i dlatego się sypie. Być może i walnięte było, a to negatywnie się odbija na niezawodności w dalszej eksploatacji samochodu.
Tutaj marka nie ma nic do rzeczy, bo jakiegokolwiek innego Producenta samochód byś nie kupił, a który był "zajeżdżany", to również będzie się sypał...
Ale bywa i tak, że trafia się nowy egzemplarz samochodu jakiś felerny... niby seryjna produkcja, kontrola jakości etc., a samochód się psuje, pomimo, iż ma ogólnie dobrą opinię na rynku.
Zważ jednak, że Punto ma dobrą opinię na rynku, jest często polecany zarówno przez Użytkowników takich samochodów, jak i czasopisma motoryzacyjne.

@Janekc... tez mógłbyś się wykazać odrobiną zaradności i poszukać samemu, bo to chyba nie specjalny wysiłek?? Najlepiej bez specjalnego wysiłku zadać pytanie i czekać, aż na tacy podadzą Ale OK, lenistwo się zemści na Tobie kiedyś.. Twoja sprawa.
Książka leży w sklepie eMule, Torrent... i pewnie w wielu jeszcze miejscach.
Do torrenta masz nawet linka:
http://www.tdt.org.pl/szczegoly.php?id=15543

Ostatnio zmieniany przez Proton : 07.08.2005 o godz. 09:55
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post