Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.08.2005, 22:28   #1
extremist
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.08.2005
extremist w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Post z kamery bezpośrednio na DVD

Witam.
Chciałem sobie nagrać materiał z kamery cyfrowej Sony, ale nie chciałem się bawić w zgrywanie materiału na dysk, kompresji itp. ze względu na mało miejsca na dysku i wogóle. Do nagrywarki dvd na załączonej płycie znalazłem program Power Producer 2 Gold. I fajnie, program ten ma taką opcję "right-to-disc" co mnie ucieszyło . Ustawiłem tam co trzeba, długość taśmy kamery, format dvd itp. wsadziłem płytę dvd-r do napędu, dałem nagraj i sru.. poszło... 1,5 h nagrywania. Wszystko by było ładnie i pięknie gdyby nie jeden mankament, a mianowicie po zakończeniu nagrywania napęd nie widzi tej płyty. Wyjąłem, obróciłem, popatrzyłem... i wypalone. Wszedłem do nero, dałem info o płycie i.. są dane, ale wyświetla mi, że sesja nie jest zamknięta. Na dole okienka zobaczyłem opcję zamknięcia sesji, a więc ochoczo z niej skorzystałem i tu kiszka... wywala mi na 17 % że jakiś tam błąd. Zatem pytam, co źle mogłem zrobić ? czy jest to wina nagrywarki (poprostu źle wypaliła i już) ? czy może ten format zapisu nie jest kombatybilny z nośnikami dvd-r a tylko dvd+r ? a może źle coś ustawiłem. Proszę o rady.
Pozdrawiam wszystkich z racji, że to mój pierwszy post.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-n0009.jpg  
Dołączone obrazki
-n0010.jpg 
extremist jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online