Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.08.2005, 00:46   #21
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez zick
Prawdopodobnie twój dostawca internetu skutecznie zapobiega temu, ażeby stacje robocze mogły wymieniać pliki pomiędzy sobą a to z tego powodu że sieć bezprzewodowa w paśmie 2,4 GHz przy stabilnym linku 11Mbit jest w stanie zapewnić transfer około 3,5Mbita więc wiadomo jakie byłyby skutki wymiany plików pomiędzy poszczególnymi stacjami w sieci lokalnej na jakość działania tejże sieci bezprzewodowej, która ma zadanie dostarczać internet do conajmniej kilku lub kilkunastu userów.

jeżeli macie widoczność pomiędzy sobą to możecie dosyć tanim kosztem zestawić połączenie ad-hoc pomiędzy swoimi komputerami
admin nie blokuje wymiany plików po wan-ie, ale chyba każdy user sobie to odpuszcza ponieważ działa to strasznie wolno (próbowałem kiedyś skopiować mp3 z sieci to czas do końca kopiowania wynosił ok 1:30godz). niestety nie mamy widoczności pomiędzy sobą, czyli chyba "tani koszt" odpada?
W sumie te pytania to tylko takie teoretyczne ponieważ nawet o tym nie rozmawialiśmy a ja zapytałem o to z czystej ciekawości

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post