Cytat:
Napisany przez ed hunter
pośpiech
a na poważnie to byłem ciekawy jak z grzaniem się tego nowego BenQa pomiędzy dwoma innymi napędami...
no i już wiem, że bez mocnej wentylacji obudowy się nie obejdzie. 
|
Ed - naprawdę nie jest tak źle - ktoś tu pisał że wyciąga z Benka gorące płytki a napęd jest ciepły nawet gdy nie pracuje - nie zauważylem żeby temperatura była jakaś
ponadnormatywna . Jak sam zauważyłeś napęd jest umieszczony w środku, pod nim znajduje się jeszcze CD-RW, 2xHDD, FDD a niżej dopiero 2 wentylatory nawiewu. Tak naprawdę wymuszony obieg powietrza nie owiewa napędów a jedynie wywiewa ciepłe powietrze z górnych partii obudowy (wytworzone nie tylko przez same napędy).

Ps. Swoją drogą zastanawiam się czy Tobie czasem bardziej nie podoba się Benek w wersji oem?
Postanowiłem płytki nagrane na Benku (wykresy testów na Benku parę postów wcześniej) przetestować KProbe oczywiście przy użyciu Litka i oto wyniki
Błędy przy testach z prędkością x8 występowały również podczas palenia na Litku - niewiem dlaczego ale bynajmniej to chyba jakiś skutek uboczny softu - oczywiście płytki odtwarzają się bezproblemowo.
Czekam na Wasze opinie