Dyskusja: wav to midi
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2005, 12:37   #9
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez zYxMa
Jak miałem telefon z midi to meczylem sie z wieloma programami, ale efekty totalnie kaszaniaste :/ oleałem temat i zmieniłem fon, który odtwarza dźwięki mp3
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie co to jest plik MIDI. Jak pewnie zauważyłeś, on bardzo mało zajmuje pomimo swoich długości, co za tym idzie jest bardzo przyjazny dla telefonów. Tyle jest jedno ALE - w tym pliku są zapisane dźwięku instrumentów (Przykład : 2xpiano po 13 sekund, 3xtrabka 3 sekundy z przerwą 0,5 sekundy i wtedy tworzy się taki dźwięk). Teraz zalezy wszystko od karty dźwiękowej jak potrafi to odtwarzyć. Odpal jakiegoś mida na swojej karcie dźwiękowej, a na klawiszach Yamahy. Uznasz, że twoja karta jest gówno warta .
Teraz posiadam plik MP3, różne skonczne dźwięki, teraz znajdz program który znajdzie w skompresowanym pliku (powiedzmy MP3 128, VBR) czy teraz gra trąbka przez ile etc. i aby to ładnie brzmiało w efekcie końcowym. Jak znajdziesz to poprosze Cie aby przekształcił wszystkie utrowy METALICA na midi (podołasz?).

Mp3@Midi - Możliwe, ale bardzo marny efekt

Pit
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post