Cytat:
Napisany przez kodziu
Nie o to chyba chodzi
Obecnie wszystkie produkowane zasilacze mają złączke 20pinów + 4 piny dla
płyt głownych pod pentium 4 (te 4 są dołanczane na zapinke jeżeli są potrzebne lub zespojone z 20 pinami, wtedy kiedy są nieprzydatne trzeba użyć przejsciówke z 24 na 20 - troche bez sensu wyjaśnione ale tak jakoś jest  )
Co do problemu. Jeżeli dobrze zrozumiałem @baku ma jakąś starą płytę z 24 pinami.
Sprawa jest o tyle skomplikowana ze był to komputer robiony przez firme hp, a więc musiał być kupiony w całości.
Dawniej takie zestawy miały widoczne piętno producenta w postaci niestandardowych złącz i tym podobnych rzeczy.
Nie wiem czy nowy zasilacz będzie pasował. Spróbuj lepiej przeszukać allegro i zobaczyć czy nikt nie posiada w swojej ofercie PSU z komputera HP tyle że o większej mocy.
|
No własnie i w tym problem. Nigdzie nie moge znaleźć żadnego zasilacza z 24pinami o mocy 250W lub więcej. A jak wczepie tam nowego Chiefteca ...to komp może paść, i całe mieszkanie wsumie?...bo wątpie żeby juz wtedy wymyślili takie coś....
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59993452
Tu jest, nawet z mojego miasta,ale nie wiem ile WAT....jak widać... jest złącze P1 - 24pinowe...