Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.08.2005, 10:49   #5
sc0rpi0
Kibic żużla :)

Data rejestracji: 07.12.2004
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez WITT
Natomiast jeśli już chcemy dodać nasze napisy z pliku tekstowego zacząłem niefortunnie od Adobe Encore DVD 1.5 które niestety przyjmuje jako plik źródłowy pliki video o rozdzielczości już DVD, Pal lub NTSC.
Encore to o ile mi wiadomo program do Authoringu a nie do przerabiania Divx na DVD
Cytat:
Niefortunnie DVDLab Pro importuje tylko mpeg'i lub osobno strumien video i audio.Zanim wiec wkleimy do niego naszego divx'a musimy przerobic go na mpeg'a
DVDLab to również program do authoringu i oczywiste, że przyjmuje już gotowe pliki MPEG-1 lub MPEG-2.
Cytat:
Istnieje juz wiele programow ktore automatyzuja niby wszystko ale ciagle sa z nimi problemy, avi2dvd 0.3.0 beta czy The FilmMachine 1.4.
Ale drogą doświadczeń ich obsługa i przeróbka stanie się banalna i bezproblemowa. Według mnie 2 najlepsze programy do tego typu przeróbki a i błędy aż tak często się nie zdażają, no fakt, czasami są ale nie zawsze wina programu tylko niewiedza tego, kto je obsługuje.
Cytat:
Wrzucamy do nich plik i nawet jesli cos jest nie tak nie dotaniemy zadnego ostrzezenia tylko program młóci dyskiem przez kilka godzin, na koncu moze sie okazac ze na darmo robota.
Dlatego najpierw przerabiamy kilka sekund filmu by sprawdzić czy wszystko w porządku a potem dopiero jedziemy na pewniaka
Cytat:
Program o ktorym pisze to MPEG4 Direct Maker
A tym to jeszcze nie robiłem, spróbuje Dzięki za info.

Cytat:
Napisany przez dayus
czy ten mpeg4 direct maker zmieni mi czestotliwosc probkowania dzwieku z 44,1 na 48 ? czy musze osobnym softem to robic? Jesli tak to jakim, te wsyztskie be....?
Dokładnie BeSweet, BeSliced itd.