Cytat:
Napisany przez WITT
Natomiast jeśli już chcemy dodać nasze napisy z pliku tekstowego zacząłem niefortunnie od Adobe Encore DVD 1.5 które niestety przyjmuje jako plik źródłowy pliki video o rozdzielczości już DVD, Pal lub NTSC.
|
Encore to o ile mi wiadomo program do Authoringu a nie do przerabiania Divx na DVD
Cytat:
Niefortunnie DVDLab Pro importuje tylko mpeg'i lub osobno strumien video i audio.Zanim wiec wkleimy do niego naszego divx'a musimy przerobic go na mpeg'a
|
DVDLab to również program do authoringu i oczywiste, że przyjmuje już gotowe pliki MPEG-1 lub MPEG-2.
Cytat:
Istnieje juz wiele programow ktore automatyzuja niby wszystko ale ciagle sa z nimi problemy, avi2dvd 0.3.0 beta czy The FilmMachine 1.4.
|
Ale drogą doświadczeń ich obsługa i przeróbka stanie się banalna i bezproblemowa. Według mnie 2 najlepsze programy do tego typu przeróbki a i błędy aż tak często się nie zdażają, no fakt, czasami są ale nie zawsze wina programu tylko niewiedza tego, kto je obsługuje.
Cytat:
Wrzucamy do nich plik i nawet jesli cos jest nie tak nie dotaniemy zadnego ostrzezenia tylko program młóci dyskiem przez kilka godzin, na koncu moze sie okazac ze na darmo robota.
|
Dlatego najpierw przerabiamy kilka sekund filmu by sprawdzić czy wszystko w porządku a potem dopiero jedziemy na pewniaka
Cytat:
Program o ktorym pisze to MPEG4 Direct Maker
|
A tym to jeszcze nie robiłem, spróbuje

Dzięki za info.
Cytat:
Napisany przez dayus
czy ten mpeg4 direct maker zmieni mi czestotliwosc probkowania dzwieku z 44,1 na 48 ? czy musze osobnym softem to robic? Jesli tak to jakim, te wsyztskie be....?
|
Dokładnie

BeSweet, BeSliced itd.