Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.08.2005, 21:46   #1
bucha
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2005
bucha w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z zamulającym kompem podczas nagrywania plyt DVD !!!

Wiec tak, mam zamiar zakupic nagrywarke DVD LG GSA-4163B (wersja bios A103). Wlasnie jestem z osoba od ktorej kupuje sprzet. Co za tym idzie ona ma nastepujacy sprzet:
Plyta: ABIT SA6R
Procesor: Celeron 667MHz
Ram: 256 PC-133
Dysk: Seagate 13 GB (5400)
I na jego sprzecie owa nagrywarka podczas nagrywania plyt DVD przy predkosci x4 system chodzi dosc szybko, normalnie moze przegladac aplikacje, sluchac muzyki i grzebac w necie. NATOMIAST u mnie:
Plyta: ASUS P4P800S-X
Procesor Celeron 2,4GHz
Ram: 512MB/400/Twinmos
Dysk:Seagate Barracuda 80GB 7200 (2MB)
owa nagrywarka podczas nagrywania plyt x4 marki HAWK, CHOLERNIE zamula komputer, kiedy klikam na ikone Moj Komputer uruchamia sie po kilku(nastu) sekundach! System potwornie zamula!!! System u mnie to WINXP Pro SP2, u kolegi natomiast jest WIN98SE! Nagrywarka ma wlaczone DMA, dysk rowniez (u ziomka rowniez) I u mnie i u kolegi dzialaja antywirusy Symanteca Nortony... Oczywiscie u mnie dzieje sie to i na tasmie 40 zylowej i na 80 !!! Nagrywarka jest osobno na tasmie, na drugim kanale jako MASTER ! Tak samo bylo u niego jak i u mnie! DLACZEGO u mnie tak sie dzieje a u kolegi wszystko bylo w porzadku! Nagrywane w Nero 66013 Burning Rom i pozniej w Nero Express 6.3.1 dolaczonym do boxa nagrywarki! Prosze o logiczne, przemyslane odpowiedzi, zalezy mi na tym BARDZO!!!
bucha jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online