Też miałem problem z Iron Storm, ale już po bólu. Pisze to "dla potomnych" - może komuś się przyda.
Ściągnąłem z netu wersję pl i wersję eng - obie w formacie nrg. Obydwie sprawne, instalują się. A-Ray Scanner nie wykazał nic na obu wersjach, Clony XXL wykazał, że obydwie wersje mają zabezpieczenie Ring Protech (wszystkie płyty). Ponieważ Alcohol (195.2802) nie rozpoznaje formatu nrg, więc zamontowałem wersję pl (i dalej już będzie mowa o wersji pl. gdyż tylko z nią walczyłem) w Daemonie i Alcoholem skopiowałem obydwie płyty na profilu "Ring Protech+" (wychodząc z założenia, że RP+ jest nowszą wersją RP) z prędkościami: odczytu x16, zapisu - płyta nr 1-x32, płyta nr 2 - x10 (płyty RW o tych prędkościach zapisu). Instalacja płyty nr 1 - OK, płyta nr 2 idzie dobrze prawie do końca, pod koniec zwalnia i na samym koncu wyrzuca błąd CRC.
Założyłem, że płyta nr 1 jest OK i powtórzyłem kopiowanie płyty nr 2 na profilu "Ring Protech" - wynik identyczny jak przy pierwszej próbie (błąd CRCna samym końcu instalacji). Doczytałem tu gdzieś na forum, że CloneCD sobie radzi z RP, więc spróbowałem jeszcze raz skopiować z Daemona płytę nr 2 (CloneCd też nie poznaje formatu nrg). Użyłem CloneCD v.4322, prędkość nagrywania x10 (płyta RW). Efekt jeszcze gorszy - już w połowie płyty nr 2 instalacja została przerwana.
Powoli kończyły mi się programy do nagrywania i, co gorsza - pomysły. Spróbowałem GameJacka v.5027 - i to był strzał w dziesiątkę. Mimo, że skaner GameJacka nie wykrył żadnego zabezpieczenia, to program ten na profilu "Automatic" i na prędkości nagrywania x10 nagrał poprawnie płytę nr 2. Instalacja idzie poprawnie i bez zwolnień,
czego życzę wszystkim.
|