Dyskusja: sohw 1693s problem
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.08.2005, 17:50   #1
sromotny
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.08.2005
sromotny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy sohw 1693s problem

witam!
jestem tutaj nowy i od razu zaznaczam, że o napędach wiem tylko tyle, że istnieją :wink: więc proszę o wyrozumiałość

mam problem z liteon 1693s
kupiłem ją niedawno i do niej dwie płyty DVD - R esperanza (wiem, że to nie są nośniki pierwszych lotów, ale na próbę) wypaliłem sobie na nich kilka albumów w .ogg (ponad 3,5GB danych) i wszystko jest pięknie
kilka dni później chciałem nagrywać dalej moje zbiory więc zakupiłem kilka płytek TDK DVD + R i szlag trafił 4! nagrywałem z najmniejszymi i największymi prędkościami, zawsze proces nagrywania (według Nero 6.6.0.15) był 'z powodzeniem' więc nie wiem wogóle o co biega... owe płyty (a w zasadzie jedna kompilacja) nagrywały się tylko i jakby do połowy... pół z tego co się nagrało dało się odtworzyć, a resztę nie
więc podzieliłem to na dwa i wypaliło bez problemu działa jak jedno tak i drugie...
więc sobie myślę co może być nie tak... wyczytałem w sieci o BIOSach i skuszony zmieniłem nagrywarce BIOS na KS09

dzisiaj tym razem kupiłem kilka płyt CD R i znowu jest kapa
nagrywa mi zawsze 'z powodzeniem', ale niestety później nie odtwarza wszystkiego

mam jeszcze CD RW LiteOn więc łatwo było mi sprawdzić co i jak... i ten napęd wypalił i odtwarza bez problemu :-s

dodam jeszcze, że wypalam tym DVD RW dużo płytek audio i wszystkie działają!!

wiele tego napisałem, mam nadzieję, że rozumiecie i POMOŻECIE!!

pozdrawiam...
sromotny jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online