Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.08.2005, 22:08   #13
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolfen3
to ja ide sobie pograc w sapera
A później pójdziesz szukać min w lesie, up****oli Ci rękę i oskarżysz M$, że Bill to kazał Ci zrobić ^_^
Eh, to GTA... najpierw Hot Coffee, teraz to...
Według mnie, to zwykły prawniczy bełkot:
Cytat:
Jego adwokaci, jako główną linię obrony obrali oskarżenie twórców popularnej gry Grand Theft Auto o negatywny wpływ na psychikę młodego człowieka.
któremu na szczęście sąd nie dał wiary:
Cytat:
Dwudziestolatek z USA, Devin Moore, został we wtorek uznany winnym zabójstwa trzech policjantów.
Gdyby było inaczej, to wylądowałby w psychiatryku przynajmniej. Ta linia obrony wg mnie była na tyle absurdalna, co niebezpieczna dla całego społeczeństwa. W USA obowiązuje prawo oparte na precedensach, co oznacza, że gdyby doszło do uniewinnienia wynikającego z takich przesłanek, to w przyszłości każdy bandzior mógłby się w podobny sposób wywinąć po tym jak zmasakrowałby wszystkich przechodniów na ulicy w centrum miasta.
Inna sprawa, że rodzice, zamiast pozywać producenta gry, powinni się zastanowić, gdzie byli, gdy ich pociecha (sic!) siedziała w domu przy komputerze jak ten aniołek od -być może- 8 roku życia i nie znała innego świata. Czy interesowali się jego grami? Czy uświadamiali mu nierzeczywistość tego świata?
Oczywiście cała historia mogła być (nie)zręcznym wybiegiem papug, które go broniły i wtedy tylko takich potraktować