Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.08.2005, 14:31   #2807
Vonda
Bywalec

Data rejestracji: 28.06.2005
Vonda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odświeżam ;-)

Odświeżam temat ... zmieniłem komputer ... a konkretnie płytę główną - Gigabyte K8NS-939-Pro ; procesor - Athlon64 3000+ Venice E3 ; pamięci - 2x 512 MB TwinMOS CS2.5 (pracują w dualchanel; 200 Mhz) i oczywiście zasilacz - Fortron FSP350-60MDN ... Zakładałem , że to powinno wystarczyć ;-)) dysk i nagrywarka podpięte na osobnych taśmach oczywiście 80 żyłowych ... dysk pracuje w trybie UDMA 133 ...
Wynik całek zmiany :
- przy prędkości x4 nagrywa tyle co pokazuje Nero, że powinien ... no może kończy "lead-out" pare sekund po terminie ...
- przy prędkości x8 nagrywa w czasie jaki powinien ~ przy x 6 ;-(
- przy x12 też przekracza czas podany przez Nero - i trwa to mniej więcej tyle ile Nero podaje dla prędkości x8 ...
Czy to normalne
Na razie nagrywałem na płytkach Platinium x8 (bios nagrywarki pozwala je ustawić x12) - płytki nie były zapychane po brzegi - ale prawie - tak ~ 4,05 do 4,10 GB ...
Przy weryfikacji w Nero prędkośc startuje od ~x6 - dochodzi do prawie x13 a pod koniec mocno spada nawet do x4 ...
Podumowując: jest znaaaacznie lepiej ale czy idealnie ? czy tak powinno być - czy jednak nagrywarka coś świruje ? ... w sumie mam ją na gwarancji ... ale czy są podstawy do reklamacji ?...
... no bo chyba konfiguracja kompa nie jest już za słaba ?;-)
Vonda jest offline   Odpowiedz cytując ten post