Cytat:
Napisany przez juicepp
Ja mam i lapka i stacjonarne PC. Laptopa używam do wszstkiego poza sciąganiem roznych dupereli (do tego uzywał właśnie stacjonarki).
Stacjonarka to juz dziadziuś Duron 800 wiec nadaje sie tylko do ssania, rzadko go wyłączam  .
|
hehe mamy to samo rozumowanie
Cytat:
Napisany przez juicepp
Natomiast mój laptopik ma parametry takie jak w opisie.
Kupując go kierowałem się jaknajlepszą grafą i matrycą. Chcialem by służył także do sporadycznego grania i musze powiedzieć ze narazie sie na nim nie zawiodłem. Gierki chodzą bardzo ładnie a na matryce apsolutnie nie mam co narzekać puki co. Nagrywara wypala wszystkie płyty z max predkoscia x8. Giga ramu zaspokaja moje potrzeby. Jedyny mankament to fakt iż gwarancje na niego mam ale w USA  mam nadzieje ze się psuł nie bedzie.
|
Ooo widze, że też HP Pavilion

Coś w tym musi byc bo w pierwszym poście właśnie to opisywałem

Też mi jakoś na dzień dzisiejszy w oko wpadł

no ale to jeszcze nie pora na nowy sprzet, do tego czasu pewnie wyjdzie kilka nowych modeli HP

Jak sie toto sprawuje ? Godna polecenia firma ?
Cytat:
Napisany przez Predi
jezeli ktos tak jak ja conajmniej raz w tygodniu grzebie w bebechach i nosi dyski po kumplach to tylko stacjonarka
|
Niestety mam lenia, w PC mam kieszeń, Do lapka pewnie jakiś 'hdd low profile' (albo i zwykły) w obudowie USB

i bedzie to samo.
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Po pierwsze @Patrix - twój sprzęt nie jest może najnowszy, ale przy moim (PII 350, 256 i 8,4 GB) - to niezły - sam bym taki chciał mieć !
|
Wiadomo, to jest piramidka, ja tez chcialbym miec P4 1.5Ghz hehe
Cytat:
Napisany przez ro29
A co do komputerów stacjonarnych i przenośnych - ja widzę to tak:
Laptop:
zalety - mały
- lekki
- mobilny
wady - problemy z rozbudową i naprawą, mniej wygodna klawiatura, gorszej jakości wyświetlacz niż monitor, zazwyczaj też mniejszy
A dla stacjonarnego - mamy odwrotnie niż powyżej - czyli, duży i ciężki, ale wygodniejszy, no i możliwość rozbudowy, naprawy itd.
Pozdrawiam
ro29
|
Właśnie, to co zaliczyłeś do wad, mianowicie "naprawa" toto jest bardzo awaryjne czy starczy na dlugie lata ? Bioroc pod uwage, że dbam o sprzet.
Cytat:
Napisany przez Desden
Za cene 6500zł miałbym kompa+konsole+laptopa-który odpalił by mulowatego fotoszopa9 
|
Taa hehe, piszemy tutaj o czymś co ma być na klikma(naście?) lat a nie na pół roku albu już za wolne