Dyskusja: Laptop vs PC ?!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.08.2005, 20:34   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Eliasz
Co do wielkości ekraników w laptopach, to ja bym nie brał tego jako minus, bo są dostępne 17", tylko zwiekszając ekranik, zwiększamy całe wymiary laptopa (a czasami także jego wagę). Coś za coś a kolory, faktycznie trochę inne odcienie mogą wychodzić, ale to sprawa względna (zależy od tego czy patrzymy z boku, pod jakim kątem ustawimy ekran, itp.)

I jeszcze jedno o procesorach w laptopach. Jak ktoś kupuje to nie bierzcie P4 powyżej 3 GHz, strasznie się grzeją, przez co wentylatory pracują naprawdę głośno. Miałem na 2 tygodnie laptopa P4 3,2 GHz i stwierdziłem że działa niewiele ciszej niż mój stacjonarny PC. Najpóźniej w 3 minuty po zaladowaniu windowsa wlączały się już wentylatory, ale jak się włączyło jakiś program to szum niesamowity (na początku myślałem że coś jest zepsute, bo tak głośno chodził, poszedłem nawet do serwisu by spytać co to może być -powiedzieli że to naturalne przy takim procku). P4 zużywają też więcej energii niż procesory z technologią centrino (pentium m).

To tyle ode mnie laptopa osobiście nie mam, ale dość często mam doczynienia z laptopami wujka.
Dla mnie w ogóle kupno notebooka ze zwykłym procesorem to pomyłka. Tylko specjalnie przystosowane do komputerów przenośnych procesory.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post