Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.08.2005, 10:33   #11
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
Zgadzam się tutaj w prawie we wszystkim, tak jak juz pisałem najlepiej zeby CI sprzęt ktoś przywiózł, MUSI wyglądać na używany, MUSI! ALE...
ostatnio widziałem w TV iż celnicy dokłądnie sprawdzają czy sprzęt jest nowy, jedna z metod to sprawdzenie DATY PRODUKCJI! Z tego co się wypowiadali to sprawdzają to bardzo dokładnie, jeśli ich zdaniem sprzęt wygląda na nowy, mogą sprawdzić datę produkcji i na tej podstawie wrąbać CI podatek, mało tego, na granicy masz 2 bramki: w jedną wchodzisz jak masz coś do oclenia a w drugą jak nie masz nic do oclenia, jeśli wejdziesz w tą drugą, ONI CIę sprawdzą i stwierdzą ze sprzęt jest nowy płącisz PODATEK + KARE! i kary nie są małe bo zaczynają się od 500zł. Jeśli chodzi o cło to ja go nie płaciłęm gdyż celnik stwierdził ze cła się nie płąci od wyrobów elektronicznych, zapłąciłem sam podatek.
...na pokazowce zawsze to tak wyglada . mnie przywozono kilka razy rozne rzeczy i nigdy nie bylo zadnych problemow, ale to tez kwestia tego co sie przywozi. normalna rzecza jest, ze im cos wiekszego i bardzo drogiego w przypadku, kiedy zwroci to czyjas uwage to mozemy miec nieprzyjemnosci.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post