Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.09.2002, 10:15   #13
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
QBUS napisa***322;(a)

Ale zawsze mozesz tych wszystkich gostkow z lokalnymi sieciami zgasic jednym - Ty nie jestes za maskarada, dzieki temu masz wysokie ID w osiolku i nie musisz byc passive w DC . 95% tych wszystkich lokalnych sieci stoi za maskaradami.
Szczytem humoru jest za to siec lokalna stojaca na SDI. Ja dziekuje - wole jednak placic te 170 zeta i miec wlasne IP oraz transfery 60kb/sek (chello).
Oj, facet... Wcale mnie takim hasłem nie zgasisz bo ja mam w domu lokalną sieć na 2mb i normalne, zewnętrzne IP. Każdy użytkownik ma możliwość otrzymania własnego IP. Abonament kosztuje 40 zł + 10 zł za zewętrzne IP. Kto chce od ręki takie dostaje. Dużym plusem jest to, że użytkownik płacący w sumie 50 zł może kiedy tylko chce używać połączenia ze stałym, zewnętrznym IP, albo też zalogować się z maskowaniem IP. A jeśli chodzi o problemy z poprowadzeniem kabla to polecam radio. Ja mam co prawda łącze na kablu ale nasz drugi blok podpieliśmy właśnie radiem i działa bez żadnych problemów. Trochę się obawiałem przed założeniem bo słyszałem wiele narzekań na łącza radiowe, ale okazało się że to bzdura bo u nas działa idealnie. Transfery (za dnia)po 150 kb na użytkownika to żadna rewelacja.

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 12.09.2002 o godz. 10:24
Sebastian997 jest offline   Odpowiedz cytując ten post