Cytat:
Napisany przez rosol
Widzisz ... nVidia wiedzie prym w chipsetach juz od nForce2  Płyty na chipsetach nVidii sa uwazane za najwydajniesze i najstabilniejsze (DFI). Byc moze VIA dorownala juz troche produktom nVidii ale ja bym nie ryzykowal  Sam mam VIA, lecz KT400;/ Kompletnie nieudany chipset. Wiecej w ta firme sie nie pakuje. Takie jest moje skromne zdanie.
|
nvidia tez miala wpadki jesli chodzi o chipsety. jednak ten chipset via, o ktorym wspominalem naprawde w niczym nie ustepuje nf3, czego dowodem jest a8v, ktora jest bardzo dobra plyta. poszukaj sobie testow w sieci

.
Cytat:
Napisany przez rosol
Mowa o tym ze procki wyprodukowane w tych tygodniach najbardziej sie podkrecaja. Ale ja raczej nie patrzylbym na to, gdyz kazdego procka mozna troszke podkrecic, a przeciez chyba nie jestes jakims zapalonym overclockerem...
|
a ja bym w tym wypadku patrzyl nawet jak nie jestes oc maniakiem. roznica moze byc znaczna, choc to ze bedziesz mial procek z 21 tyg nie jestes powodem do ciecia sie

. jednak procek z wczesniejszego tyg bedzie mial wieksza wartosc dla wtajemniczonego. kazdego procka mozna podkrecic czy to intel czy amd, ale venice kreci niewiarygodnie dobrze i nie chodzi tutaj o jakis ekstremany oc z uzyciem cielego azotu. na takim 3000+ z zegarem rzeczywistym 1.8 podniesienie zegara od niechcenia do 2.4 nie robi najmniejszego wrazenia, a ludzie kreca bez problemu znacznie wyzej.
@zorg
ciekawe co n ma zrobic jak ma karte z agp. moze nie potwora, ale w miare przyzwoita. ma kupowac nowa nowa, zeby miec pcx, ktory tak naprawde nic mu nie da? tylko, ze w pcx ma dosc waski wybor, bo albo kupi to samo co ma z pcx albo zostanie z niczym.