Dyskusja: Laptop vs PC ?!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.08.2005, 00:16   #38
juicepp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.02.2005
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Dzięki za Twoje zdanie na ten temat
Powiem tak teraz ani mi sie śni kupować coś takiego, bo drogie, bo głośne, bo jeszcze specjalnie nie dorównuje stacjonarce (wydajność/cena)
Temat powstał w celu zasięgnięcia opinii na ten temat/wyrobienia zdania i za to dzieki Nie jestem typem z 'klapkami na oczach' kalkuluje sobie i jak za te 2 lata nie będzie sięto opłacać to sobie oczywiście daruje

PS
Oszczędności mam cały czas swoje za nauke itd... Ale oczywiście jestem zależny cały czas od rodziców, generalnie peryferia/cześci kupuje sam

Pozdrawiam
Cytat:
Napisany przez nimal
podzielam zdanie Ormiego
obecnego pceta mam od 4 lat - pol roku po nim kupilismy z Zona laptopa
pieniadze wydane byly podobne
do pc musialem w miedzyczasie dolozyc - wymiana hdd, optyke pare razy tez zmienialem (ale tylko raz placlem - reszta na gwarancjach), puszka smaru , nowy skaner i drukarka, klawa i mycha... pewnie sie uzbiera z 600pln
ale w tym czasie moj pc prawie sie nie zestarzal - nadal moge pracowac na aktualnych wersjach softu (nie liczac gier - od prawie roku cienko juz z nowosciami - ale wczescniej, do momentu pojawienia sie doom3, nowosci u mnie tez fruwaly i to bynajmniej nie na minimalnych ustawiniach)
natomiast laptop... zaczol padac laser - czyta teraz juz tylko tloczone i naprawde dobrze przepalone
jak zobaczylem ile kosztuje wymiana to stwierdzilem ze jednak jeszcze dziala...
nie wyobrazam sobie smarowania czesci zeby ciszej chodzily (co w stacjonarce robie co pare miechow), wymian podzespolow (koszty i naklad pracy) itd
zreszta na laptopie nigdy nie poprawcujesz tak jak na stajonarce - zawsze bedzie wolniejszy chocby mial proca o dwie generacje nowszego - zeby mniej pradu zrzeral i mniej sie grzal jest pokastrowany we wszelkich mozliwych kierunkach
moglem miec sluzbowego laptopa - podziekowalem
swojego... dalem tesciowej, do netu wystarczy z zapasem
a ja - dalej stukam na pc i jak go zastukam na smeirc to kupie kolejnego
pozwoliłem sobie zrobić porównanie zakupu stacjonarnego PC i zakupu LAptopa z Importu, oceńcie sami.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...4&page=2&pp=15
2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20
--------
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post