Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.08.2005, 03:04   #4
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czytam to wzajemne obrzucanie się błotem i zaczyna mi sie
Ale jedna rzecz nie daje mi spokoju ...
Cytat:
Napisany przez juicepp
Moim zdaniem chierarchia jest nastepująca:
1. Plextor
2. Pioneer
3. Benq
4. LG
...
...
Jeżeli taka jest Twoja hierarchia jak mniemam jakości palników DVD to wytłumacz mi proszę dlaczego stałeś się posiadaczem LG ( dopiero 4 pozycja) - czy zawsze robisz zakupy wbrew swoim przekonaniom czy też ta lista to taka przykrywka pod którą się chowa fanatyk LG - wybacz ale jeśli nie mam racji to znaczy że coś u Ciebie nie tak z tym logicznym myśleniem a raczej z wykonawstwem.
Oczywiście pomijam pierwszą pozycję na liście ponieważ zaraz napiszesz o kosztach - będziesz miał rację ponieważ Plextor nie jest według mnie wart swojej ceny - tu w pełni zgadzam się z Vizzardem.
Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl odnośnie tej awaryjności Liteona o którą się spieracie - koledzy już wcześniej wspominali o dużej liczbie userów Litka, która napewno przekłada sie proporcjonalnie do usterek urządzeń ale nikt nie zauważył skąd biorą się te usterki.
Mianowicie (jestem o tym przekonany) bardzo duży odsetek tych usterek wynika ze świadomie zamierzonego psucia napędów przez samych użytkowników, którzy następnie liczą na korzyści płynące jak to ktoś nazwał z programu partnerskiego oferowanego przez Litka. Polega on oczywiście na wymianie napędu na nowy - najczęściej pociąga to za sobą zmianę na nowszy model. W ten sposób raz stając się posiadaczem Liteona masz na długi czas świeże jego modele nie wydając ani grosza - znam co najmniej kilku takich długodystansowców.
Odnośnie LG - w momencie kiedy model GSA-4163B zbierał laury na tym forum zaraz widocznie zwiększyło się grono jego użytkowników a wraz z nim jak grzyby po deszczu wyrosły nowe tematy typu - mam problem z palnikiem LG ... - a niestety ilość userów LG to tylko mały procent w stosunku do posiadaczy Liteona.
Nie chwalę tu bynajmniej Liteona ani też nie zamierzam oczerniać LG - obydwa palniki jak i szereg innych mają swoje wady i zalety - ale wkurza mnie jak ktoś tendencyjnie podchodzi do wystawiania ocen.
Powyższe poddaję pod rozwagę
Pozdrawiam

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline