Cytat:
Napisany przez digidy
Witam wszystkich.
Mam do Was bardzo wazne pytanie... Mianowicie moj kolega bardzo prosil mnie o wiedze na temat nagrywarki Benq DW1640... Zamierza kupic jedna z 3 nagrywarek:Nec 3540A, Benq DW 1640 albo Lg 4163B i wg niego ich jakosc jest w takiej kolejnosci w jakiej napisalem. Nie wiem co mu odpowiedziec poniewaz na temat Benq 1640 nic nie wiem. Wiem tylko, ze ze jej poprzedniczka byla bardzo chwalona i podobno lepsza od Neca. Ja sam jestem posiadaczem Nec i chwale ja sobie - szczegolnie za bardzo dobry zapis... Jednak on slyszal od wielu osob ze Benq DW 1640 Bije Neca 1640 na leb na szyje - chodzi mi szczegolnie o jakosc zapisu... Napiszcie tez moze cos na temat Lg - bo sam sie kiedys nad nia zastanawialem. Jesli chodzi o NEc to wg mnie jest dobra - nagrywam na niej plyty i odczytuje na bardzo starej odtwarzarce DVD, ktora odczyta naprawde tylko bardzo dobrze nagrane plyty - np. plyty nagrane na Samsung czy slabym Liteonie nie odczyta, nie skopiuje - pojawia sie tylko blad danych CRC przy kopiowaniu, mimo ze takze takie plyty nagrywam z predkoscia 2,4x...
Do tego wszystkiego dodam moze jeszcze ceny - wiem ze cena nie jest wyznacznikiem jakosci ale moze cos w tym jest... Nagrywarka Benq 1640 jest najtansza z tych wszystkich, duzo tansza od Nec(ale pewnie firma jest mniej znana...), najdorozsza w naszym sklepie jest Lg 4163 z tych 3 powyzej wymienionych...
Bardzo Was prosze o konkretne podejscie to tego tematu...
Szczegolnie zalezy mi o jakosc zapisu tych 3 nagrywarek, w zadnym wypadku nie zalezy mu na predkosciach nagrywania czy zapisie DL - choc chyba jest on we wszystkich trzech nagrywarkach...
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
|
niestety na temat benqa nic CI nie mogę powiedzieć, co do NECa mam kiepskie wspomnienia, natomiast obecnie mam Lg 4163B i jestem bardzo zadowolony, wypala wszystko, pocżawszy od datexów hawków i innych paściowatych płyt aż do tdk i verbatim. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby jakiś film nagrany na dvd nie został odczytany w stacjonarnym dvd, lub aby występowały jakieś artefakty lub inne anomalia audio-wizualne. Nagrywarka umożliwi CI zmiane booktype wiec bedziesz mógł spokojnie nagrywać dvd-rom. To oczywiście moja subiektywna opinia, przedstawiam moje doświadczenie z Lg 4163B. Ja zakupu nie żałuję, a mam ją już od dłuższego czasu i troszkę płytek nią wypaliłem.
2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20
--------
|