Witam !
Ostatnio rzadziej się tutaj pojawiam, najpierw nie miałem przez kilka dni łacza stałego (ale stwierdziłem, że nie ma to sensu i wróciłem do Neostrady

), a ostatnio jakoś czasu brak...
Ale przechodząc do tematu - właśnie sobie założyłem e-konto w Inteligo. W sumie planowałem to już dawno - ale jakoś nie wychodziło, teraz było mi już jakieś konto pilnie potrzebne i wybór padł właśnie na Inteligo. Załapałem się też jeszcze na promocyjną darmową prenumeratę PCWorld na pół roku.
A dlaczego Inteligo ?
W sumie nie analizowałem zbytnio ofert - wybrałem Inteligo chyba z dwóch głównych powodów:
- po pierwsze - w pobliżu nie mam darmowego bankomatu mBank - a PKO mam jeden niespełna 100 metrów od domu, a następne dwa w promieniu kilometra !
- możliwość darmowych wpłat w każdej jednostce PKO
No i jeszcze zaważył w pewnym stopniu fakt tej promocji z prenumeratą.
A wady - niestety jest ich trochę. Przede wszystkim jest ogólnie gorsza oferta niż mBank - opłata za posiadanie karty Visa, przelewy 99 groszy, a przede wszystkim brak dobrej oferty lokat - szczególnie przy mniejszych kwotach (chyba np. w mBank'u można ulować np. 500 zł - bo w Inteligo nie).
No i kiepskie oprocentowanie - jeśli dobrze pamiętam to chyba aktualnie 1 %.
Więc jak widać - trochę zalet, trochę wad. Mi jak na razie wystarczy, problemów jeszcze nie miałem - zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam
ro29