Sid, ktoś kto 20 lat temu zabił jest dalej dla mnie kimś kto zabił.
Proces resocjalizacji jest kpiną. Tylko 20 % skazanych po wyjściu z więzienia wchodzi na dobrą drogę. Reszta spowrotem wraca do "fachu".
I nie pisz mi o nastolatkach buszujących w sadach. Kradzież jabłka to wykroczenie, a nie przestępstwo za które idzie się do więzienia.
Zwykły człowiek zmienia się dla siebie, dla rodziny, dla przyjaciół. Polityk zmienia się dla wyborców. Oboje z nich łączy jedna zależność. Dalej to ci sami ludzie. Zmienia się tylko maska. Tyle tylko, że maska polityka to fałsz !
@SID
"to działa też w drugą stronę. to co ktoś robił 20 lat temu znaczy tylko tyle, że robił to 20 lat temu. NIC więcej. trzeba niezwykłej odwagi [albo buty połączonej z głupotą], żeby wyciągać z tego jakieś daleko idące wnioski na temat charakteru czy innych cech danego człowieka"
Jak się zwalisz w portki, ściągniesz gacie ale się nie umyjesz to smród i tak będzie za Tobą chodzić.
Tak na marginesie. Piszesz tak jakby Cimoszewicz był kandydatem na babcie klozetową w pałacu prezydenckim. On jest kandydatem na prezydenta. To on miałby rządzić państwem, a nie czyścić kible.
Niektórzy po prostu nie nadają się na niektóre stanowiska.
Zacznij pisać konkrety. Nie wywyższaj się bo czasami poziom twoich wypowiedzi mimo użycia wielu płomiennych słów i porównań jest na poziomie wody w klozecie.
Państwo powinno być rządzone silną, sprawiedliwą ręką.
@SID
"mam nadzieję, że następne wybory będę oglądał z daleka, z kraju, który *****om rządzić się nie dał"
W sumie to ja już nie wiem, nie ganisz Kwaśniewskiego, wierzysz Cimoszewiczowi to dlaczego uciekasz ?
|