|
Cos nie tak z UPS
Witam
Od pewnego czasu wpadl mi w rece UPS Firmy ETA, model Mini 1200 niestety nie wiem co z nim jest nie tak, gdy go podlacze do pradu i zalacze wlacznik na ups to zaczynaja sie swiecic dwie diody zolta oznaczajaca prawdopodobnie stan akumulatora (jest przedstawiony akumulator obok diody), natomiast druga czerwona przedstawiajaca wykrzyknik, gdy zasialacz jest przez chwile wlaczony przestaje piszczec i gasnie zolta lampka, a zostaje wlaczona tylko czerwona, nie wiem czy zasialcz sie laduje czy tez nie ale jak go odlacze od sieci elektrycznej to po wlaczeniu go diody sie swiaca tak jak poprzednio, jest jeszcze zielona dioda przedstawiajaca taki znak "~", ale nigdy sie jeszcze nie swiecila przez ten czas co posiadam UPS'a. Raz go zostawile wlaczonego caly dzien i zauwazylem tylko ze co piewien czas wlacza sie zolta dioda i towarzyszace jej piszczenie UPS'a, podlaczalem takze do niego np. lampke ale nic to nie daje, nie daje on zasialania nawet gdy jest podlaczony do sieci. Wiem tylko ze ten zasilacz stal dlugo w magazynie nie uzywany.
Jesli ktos sie troche zna na UPS'a prosze o pomoc
|