Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.08.2005, 02:01   #50
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sorry ale UE i reszta swiata ma w dupie jaka forme prezentowal w Katyniu. Chcesz wierzyc czy nie, ale Katyn znaczy cokolwiek jedynie dla Polakow. Choc historia jest niezwykle tragiczna, poza granicami kraju nie istnieje, a przyczynia sie do tego w duzej mierze stanowisko Rosji w tej sprawie.

A reszta:

- Jedwabne, jak wyzej, kogo to obchodzi oprocz Izraela ?? !! Przeprasza, nie przeprasza - nie ma znaczenia w wielkiej polityce.
- Swietowanie w Moskiwe konca WWII - coz innego mial zrobic. Gdyby sie postawil w tym momencie w jakim sie znalazl wyszedlby na idiote. Przeciez on tam pojechal jedynie jako widz i bylo to wiadome juz od poczatku. Mogl nie jechac, ale dyplomatycznie mu wypadalo ... niestety.
- Wital, jak wital.
- Katyn, jak napisalem wyzej
- Wlasnie dzieki temu ze dajemy znac ze nam zalezy ale nie jestesmy natretami i nie probujemy nic zalatwic na sile, sprawa jest caly czas w toku i nie umarla mimo napietej sytuacji bezpieczenstwa globalnego na co sa bardzo wyczuleni amerykanie. Swoja droga, gdybym to ja byl prezydentem USA i ode mnie by zalezalo czy zniesc wizy Polakom czy nie, to oczywiscie bym tego nie zrobil - wiem jaki bylby tego skutek. Oni chyba zreszta tez wiedza, tylko rowniez dzialaja w tej sprawie dyplomatycznie, wiec jezeli chodzi o kwestie dyplomatyczna to w tym problemie jest wszystko OK. Obie strony graja swoja gre.

Z ostatnich miesiecy - wybory na Ukrainie. TO SIE LICZY NA SALONACH UE, jedna z kluczowych spraw ostatniego roku !! Nawet jezeli w rzeczywistosci nic nie zrobil i z Kuczma rozmawial o dupie Maryny, to zwyciezca dyplomatycznym w oczach UE w sprawie 'unijnej kolonizacji Ukrainy' jest Kwasniewski.

Tak samo zabiegi z Putinem i pobiciami. Dobra wywazona reakcja. Zadnych pochopnych decyzji.

Kolejna sprawa - tez ostatnie dni. Polska ustalila bodajrze z Francja i Niemcami, ze przed spotkaniami z Putinem beda konsultowali wspolne stanowiska. To jest kolejna szalenie wazna dyplomatycznie sprawa.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post