Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.08.2005, 23:48   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No dobra, ale to nic nie mowi.
Ja to widze tak:

Reset bazy
Qscan
Wypalanie
Sprawdzenie bazy
Test Nero

Cala procedura 2 razy dla nosnika o tym samym kodzie (pelnym !! nie tylko media ID). Jezeli w jednym przebiegu tej procedury, strategia zostanie dodana a w drugiej nie, to dodanie strategii do bazy zalezy od konkretnego nosnika - mozna wtedy zalozyc ze od decyzji czy parametry strategii zapisane na plycie pokrywaja sie z optymalnymi SolidBurna.

Teraz jezeli zalozymy ze dziala to wlasnie tak, to pozostaje jeszcze pytanie: skoro te parametry sie pokrywaja to po co SolidBurn, skoro rownie dobrze mozna wziac standardowe parametry z nosnika.
Krotko mowiac jak bardzo zapis w ADIP wplywa na koncowy efekt strategii. Jezeli poza tymi parametrami zostaje duze pole do popisu, to cala zabawa w SolidBurn ma sens. W przeciwnym wypadku nie ma. Moje doswiadczenie pozwala mi jednak domniemywac (tylko domniemywac bo jak jest programowana strategia - nie widzialem), ze jednak poza tymi parametrami z nosnika, wystepuje duzo innych czynnikow i koncowa strategia moze byc bardzo rozna nawet przy tych samych parametrach. Ale to sa tylko domniemania, bo jak wyglada zakodowana strategia, nigdy nie widzialem. Rowniez nie wiemy dokladnie jak dzialala np. zmiana strategii w Omni - czy bylo to manipulowanie parametrami poza ADIPowymi, czy moze zamiana niektorych parametrow z ADIP nosnika z danym Media ID, na predefiniowny w programie.

Cytat:
Napisany przez slawekj
SolidBurn wypala próbne pity i landy, ocenia ich jakość sprawdzając tym samym jakość nośnika.

Wyraznie pisales o porownywaniu z ADIP: 'następnie porównuje dane zapisane w ADIP'

W ADIP nie ma zadnych tego typu informacji o jakosci, wiec nie wiem z czym mialby porownywac.
To o czym napisales wyzej to pewnie procedura wyboru optymalnej strategii. Natomiast decyzja o umieszczeniu w bazie strategii dla danego nosnika, na podstawie tego co napisales wczesniej i na podstawie tego co do tej pory bylo tutaj opublikowane, wyglada zapewne inaczej.
Troche zaczynasz mieszac, a sprawa wydaje sie ciekawa.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 24.08.2005 o godz. 23:56
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post