Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.08.2005, 04:04   #2858
KRON
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.08.2005
KRON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down Też miałem ten problem

Miałem ten sam problem. Kiedyś nagrywałem płytę CD-R i obciążyłem strasznie kompa (skype i parę innych programów). 60% procesora pożerały mi inne programy. Zrąbała się płyta mimo że Buffer Underun Protection był włączony. Wyskoczył napis failed. Od tamtego czasu nie czytało w ogóle cd-r ani cd-rw. Po prostu po włożeniu płyty nagrywarka ich nie widziała. Co gorsza sklep w którym ją kupiłem zbankrutował, a gwarancję miałem tylko sklepową. Znalazłem firmę, która serwisuje napędy neca. Jest to firma CSS Beskidy. Tam ją wysłałem kurierem na ich koszt. Naprawili ją, więc nie jest to jakiś zupełny przypadek skoro tobie też padła. W opisie naprawy napisali "naprawa PCB". Nie wiem co to znaczy. Od tamtego czasu działa dobrze, ale średnio jestem z niej zadowolony. Ogólnie ma trochę problemy z czytaniem płyt DVD. Moją CD od płyty głównej w ogóle nie chce rozpoznać, podczas kiedy zwykły cdrom który mam prócz nagrywarki czyta tę płytę (jest trochę porysowana). To dobrze nie świadczy o tej nagrywarce. Drugi raz bym jej nie kupił :\
KRON jest offline   Odpowiedz cytując ten post