Cytat:
Napisany przez desperat
witam mam pytanie do tego tematu.
Od jakiegoś czasu robię z AVI VCD w programie TMPGEnc, na starej wersji i wszystko idzie super. Teraz zaczynam zabawę z DVD. Program mój robi na zakładce DVD plik ale jest to MPEG-2 i nie zabardzo wiem czy to jest właśnie DVD bo winavi robi inne pliki. Jeśli ktoś umie odpowiedzieć to proszę o pomoc.
|
Przerabiany film jest w formacie MPEG-2 i jest standardem DVD lecz bez authoringu, aby to zrobić musisz użyć np: Tmpgenc DVD Author
TU jest opis.
Cytat:
Napisany przez blejs
Ponad 2 miesiace od ostatniego posta  A programy, tak zeby robilo w max 5 godzin? na sempronie 2300+,256MB ramu kingston400(dodam 256 do duala) GF2 MX 32MB, dysk samsung 7200rpm ata133 8MB cache. A przy tym jakosc byla bardzo dobra  Nie taka jak w nero vision express, aa i Jeszcze napisy koniecznie, ale zeby byly osobno nie na obrazie. Pytam bo moze cos sie zmienilo, moze doszly od tego czasu jakies nowe programy, cos w stylu AutoGK tylko w druga strone
Pozdrawiam.
|
Jeśli chodzi o czas 2 miesiące, to nie jest przepaść i ja nie zauważyłem żadnych zmian, ale w 5h to film przerobisz w DVD2SVCD lub TheFilmMachine, powiedzmy że mam sprzęt o połowę słabszy i robię to w 8h na 5 pass. Oba programy są darmowe, natomiast CCE niestety nie jest darmowy. Wiele na ten temat znajdziesz na forum, wystarczy deczko wysiłku z twojej strony.