Cytat:
Napisany przez slawekj
Zdecydowanie Verbatim-Pastel -/+Rx8. To najlepsze nośniki.
Odrobinę tańsze TDK +Rx8 (MBIPG101 R04) i Verbatim +Rx8 (MCC)
Pozostałe można porównać w temacie.
|
Slawekj, jestem wlasnie po udanej zmianie boisu z BSGB na BSKB. Jestem w tym wszystkim troche zielony i dlatego zwracam sie do Ciebie o pomoc. Gdy wymieniles te plyty powyzej zastanowilo mnie jak odczytac jakie ja mam np plyty TDK czy Verbatim, ktore juz zakupilem. Na opakowaniu mam przeciez tylko napisane Tdkx16 i podobnie z Verbatim... Ty, gdy napisales nazwy tych plyt uzyles jakis oznaczen w nawiasach: typu(MCC) czy inne. Rozumiem ze masz to z Nero InfoTool... Im wyzszy ten numerek przy Manufacturer ID tym lepsza plyta pewnie...? I jeszcze jedno: zrobilem test QScan programem Q-Suite dla pewnych plyt TDK - -Rx8 i +Rx16, obydwie dla predkosci x4. Wiem, ze juz kiedys gdzies interpretowales wyniki takiego testu, ale czy moglbys mi napisac jak on wypadl u mnie w przypadku obydwu plyt i przy ktorej lepiej? I co oznaczaja te 2 poziome, rownolegle linie dla TE i FE?
Informacje o plytach z Nero InfoTool:
TDK+Rx16: TDK 003
TDK-Rx8: TTH01
Dzieki za odpowiedz.
P.S.Czy moglbys jeszcze wymienic najlepsze wg Ciebie plyty DVD R? Chodzi mi glownie o dlugowiecznosc zapisanych danych, pewnie cos z firmy Verbatim to bedzie... Chcialbym znalezc jakis dobry model i zakupic tego wiekszosc ilosc w hurtowni, najlepiej w SLIM albo luzem...