Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.08.2005, 23:38   #4
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
@Predi możesz lać na to co piszę, nie zabronie Ci tego nigdy. Możesz się śmiać i co chcesz wyczyniać. Do takich wniosków doszedłem na własnym przykładzie. Miałem mózg prany tym ścierwem przez ponad 8 lat i szczerze mówiąc starcza mi to aż nazbyt. Przez ten czas moja nienawiść i zniechęcenie względem Kościoła, narastało wraz z moją świadomością OCB w tym wszystkim (modlenie się o pomoc w polepszeniu sytuacji, pff wiele razy to robiłem jak byłem mniejszy i co dostałem? wielkie g, nie siedziałem bezczynnie ale i tak nikt z góry nie pomógl). Obecnie nadal musze siedzieć na religii (bo byłbym uznany za wyrzutka, a najbardziej mnie wkurzyło jak miałem się modlić za JPII przymusowo z całą szkołą, pilnowali nas) zamiast, np. mieć więcej niż 1h fizyki. Krzyże w szkołach, urzędach... to mnie wkurza. Zerwanie Konkordatu to jest to czego oczekuje. Jakby ukrócić wiele przywilejów Kościoła i zacząć ich porządnie kontrolować to w państwie byłoby tak o >10% lepiej.
Banana zerwać konkordat. To po to nasi rodzice, dziadkowie walczyli z władzą ludową żeby teraz olać kościół. Kiedyś za krzyż w urzędzie można było iść do więzienia. Kiedy Ty możesz mieć go bez żadnego problemu.

Pamiętam jak dziadek mi opowiadał historię kiedy po zakładach chodziły komisje i sprawdzały czy są krzyże na ścianach. Dziadek był kierownikiem zmiany w piekarni. Przyszła babka z dwoma facetami i kazała ściągnąć krzyż. Dziadek powiedział że jak chce to niech sama ściągnie, babka wlazła na krzesło a dziadek do niej "jak p i e r d o l n e w te krzesło to zaraz polecisz". Babka zeszła, krzyża nie ściągneli ale dziadek miał potem małe problemy.

Religia to dla Ciebie ścierwo ?

Jeśli tak jest to po co chodzisz na religię. Brak Tobie odwagi żeby nie chodzić ?
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post