Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.08.2005, 00:29   #1
luko
Bywalec

Data rejestracji: 06.07.2003
luko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagryw.z tv przy zachowaniu dobrej jakości obrazu,dzwieku i rozsądnej wielkości pliku

Witam wszystkich
Mój komp.: Athlon 2600+, dysk Caviar 120 GB 7200, 512 MB RAM, Radeon 9600 XT, WinFast TV 2000 Expert. Korzystam z programu dostarzonego z tunerem - WinFast PVR. W tym programie, w opcjach "Capture Format Profile" mogę ustawić: MPEG-1, MPEG-2, VCD, SVCD, DVD, Uncompressed AVI, a do każdego z tych ustawień są jeszcze inne ustawienia Video Codec (sporo tego, np mpeg-1 codec, mpeg-2 codec, 3ivx, Xvid, mpeg-4, i inne). Mam takie pytanie. Chciałbym nagrać coś z tv na dysk. Problem polega na tym, że kiedy nagrywam film trwający ok 1,5 godz., to zajmuje mi to ok 5 GB, a to trochę za dużo :/ Niestety w ogole nie orientuje się w temacie, ale jeśli ktoś co nieco mi wyjaśni, będę wdzięczny.. chyba, że możecie polecić jakiś dobry poradnik w sieci.. ale wracając - chciałbym, żeby nagrany film czy inny program nie odbiegał jakością obrazu od tego oglądanego w tv, tak samo z resztą jak dźwięk.. no i chciałbym żeby taki film można było zmieścić później na płytkę CD (..bądź kilka płytek CD). Co najlepiej zrobić, żeby uzyskać coś takiego?
PS. Czy są programy, które powodują automatyczne włączanie komputera w określonym czasie i dniu (chodzi mi o automatyczne nagrywanie czegoś z tv)?

Dzięki za wszelkie porady i sugestie
luko jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online