Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.08.2005, 11:41   #45
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Chyba tego nie zrobią, podniesienie akcyzy załamało by gospodarkę.
No i? Brzmi głupio, ale serio.. myślisz, że takimi drobnostkami ktokolwiek się w rządzie przejmuje? Ważne, żeby wysoką pensję miała, a reszta....

Cytat:
Ostatnio słyszałem że koleś otworzył stację benzynowa i zastosował taka promocję. Benzynę przez 5 h sprzedawał po cenie jaka by mogła być bez akcyzy i innych podatków. Sprzedawał ją po 1,80 zł, bezyna oczywiście się szybko skończyła, ale na stację najechał również Urząd Celny i inne służby. Jednak wszystko się dobrze skończyło, ponieważ całość dodatkowych kosztów benzyny tj około 2,24 zł przejął na siebie.
To nie do końca tak było. Owszem, taka "promocja" była urządzona, ale był to rodzaj.. hmm.. sam właściwie nie wiem czego, może jakiegoś protestu i zorganizowany przez radio RMF. Bo co jak co, ale na taką promocję to właściciela jednej stacji stać by raczej nie było.

A ja tylko przypominam, w litrze benzyny jest 2 złote 57 groszy, które idzie do państwa... A od podwyżki akcyzy, która pewnie i tak będzie miała miejsce (a w połączeniu z rekordową wczoraj ceną za baryłkę ropy może mieć naprawde interesujące rezultaty...), pewnie i jeszcze więcej...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post