Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.09.2005, 17:59   #1
Grzegorz_n
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
Grzegorz_n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
iuVCR - kilka problemów z konfiguracją

Witam Wszystkich

To może i ja jako kolejny nowicjusz poproszę o pomoc - jeżeli mozna

Pytania dotyczą oczywiście uiVCR ***8211; programu który teoretycznie jest banalnie prosty jednak (jak się okazuje) ludzie mają z nim pewne problemy.

I tak ja chciałem zapytać o następujące rzeczy:

1. Czy ustawienie odpowiedniego kodeka:
- ogranicza się do wybrania go z listy zakładki Video > Compression
- czy też należy instalować je w jakiś inny (niezależny) sposób
- czy można zwiększyć listę kodeków w Video > Compression aby uzyskać większy wybór
- jeżeli tak, to skąd należy je pobrać

2. Jaki kodek jest najczęściej stosowany przy przechwytywaniu przez iuVCR - polecany oczywiście przez użytkowników Wyjaśniam, że chciałbym zastosować technikę polegającą na: 1 - faza - przechwycenie materiału na HDD, 2 - faza - kodowanie.

3. Załóżmy (hipotetycznie), że posiadam HDD o bardzo dużej pojemności w NTFS i postanowiłem przechwytywać bez kodeka. Czy jakość przechwyconego materiału będzie lepsza od tego samego materiału przechwyconego za pomocą np. najczęściej uzywanego kodeka przez użytkowników iuVCR Czy to najlepsze dla jakości obrazu (w tej sytuacji) rozwiązanie Czy różnicę będzie widać gołym okiem

4. Dlaczego na przechwyconym już materiale powstaje efekt lekiego, powtarzającego się co 2-3 sekundy spowolnienia obrazu. Dzieje się tak gdy np. w Video > Compression ustawię [DS] MJPEG Compressor (na innych zresztą też). Efekt ten nie powstaje tylko wówczas, gdy ustawie None (uncompressed)

5. Gdzie można pobrać starsze wersje iuVCR

Za wszelkie uwagi i sugestie z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz_n jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online