|
ja bym zrobił tak:
ja bym skorzystał z " niezgodności towaru z umową " coś podobnego do rękojmi tylko dla osób cywilnych - nie interesują Cię wtedy żadne postanowienia zawarte w karcie gwarancyjnej - wszystko reguluje kodeks cywilny. Składasz pisemną reklamację z zaznaczenie, że korzystasz z ( tu nie pamiętam paragrafu - a nie chce mi się już szukać ) ale chodzi o to co Ci podałem na wstępie, opisujesz dokładnie jak doszło do powstania usterki zwracając uwagę aby nie mogli się doczepić z twojego opisu, że usterka powstała z Twojej winy i piszesz w rządaniach reklamującego: prosze o bezpłatne usunięcie wady lub zwrotu gotówki. Pismo takie składasz w piątek aby mieli miej czasu a mają 14 dni na ustosunkowanie się do twego pisma. A zapomniałem Ci powiedzieć, że nie podajesz telefonu kontaktowego tylko adres - pytasz co mi to da - jest taki przepis który mówi że jesli w przeciągu 14 dni nie powiadomią Cie pisemnie że Twoja reklamacja nie może być pozytywnie rozpatrzona to automatycznie zgadzają się na twe warunki które im postawiłeś - wierz mi firmy często zapominają powiadomić pisemnie listem poleconym o takim fakcie - a jak Cie nie powiadomią to sprawę masz już wygraną w każdym sądzie grodzkim - zyczę powodzenia
|