Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.09.2005, 02:51   #829
patologia
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2005
patologia zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.

Tak od jakiegoś czasu wczytuje się w to forum. Na początku byłem zdecydowany aby posmakować Nec'a 3540A jakoś [LG i LiteOn'y odpadły w przedbiegu z racji działania stereotypów], później zastanawiałem się nad Pioneer'em 110, po przeczytaniu wątlu o Benq 1640 czułem się przekonany, a tu nagle pojawiła się firma Asus. Powiem szczerze jestem naksymalnie skołowany gdyż nie jestem w temacie, ale jak czytam te wszystkie testy to bliski jestem zrezygnowania z dvd recordera i poczekania aż sprawa się ustabilizuje [bo kupno sprzętu aby nie zawsze i nie na wszystkim działało jest nieporozumieniem]. X-lat temu kupiłem nagrywareczkę Plextora 16/10/40 i przez cały ten czas po spaleniu kilku tysięcy cd's, nie mogę powiedzieć słowa złego na ten produkt. Ani jedna płytka nie zostala zepsuta, a przez ten czas zmieniałem kompa 3 x ... a tu takie nowości czytam, że trzeba mieć farta aby wszystko zakończyło się oki. Albo popadam w lekką paranoje, albo źle odczytuje Wasze opinie i testy.
Tak wiem że temat wyboru napędu to wątki x razy pojawiające się, x banów zostało za to sprzedanych, i że posiadacze konkretnego modelu krew oddadzą za firmę która mają na panelu napędu ... ale czy ktoś zobecnych, jak już jakimś cudem dostanę u siebie tego Benq (bylem dziś w 7 sklepach i NULL) jakich konkretnie płyt najlepiej używać - tak wiem ze firmowych, najlepszych, najdroższcyh - ale konkretnie się pytam, na których można polegać, i czy po 3 latach jak je wlożę do napędu czasem się przykro nie zdziwię. I czy mam rozumieć że jeśli zdecyduje się na ten model z uśmiechem mgę oczekiwać iż posiadacz w/w Nec'a będzie płakał nad stytuacją iż jego płytki nie są czytane przez stacjonarny odtwarzacz ... czy jak mam rozumieć te wszystkie rozbieżności ? I apropo .. jako totalny off-topic - czy po nagraniu kilku folmów w formacie DivX na płycie, czy całej płyty z mp3, stacjonarny odtwarzacz będzie czytał te multimedia tak jak ze zwykłych cdr ?
Pytam z poziomu laika, wiec proszę o pominięcie tekstów jaka to lama jestem i ze czytać nie umiem.

Peace !

Ostatnio zmieniany przez patologia : 04.09.2005 o godz. 02:56
patologia jest offline   Odpowiedz cytując ten post