Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.09.2005, 13:15   #13
juicepp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.02.2005
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
gierka fajna - faktycznie troche lepsza od ogame, gdyby nie ten rok to bym pograł, ale musze powiedzieć, że doszedłem do wniosku; nie mam na to czasu a to byłaby kolejna godzina Zostane jednak na ogame.
to jest Twoje pierwsze wrażenie, pograj 2 dni to zobaczysz jaka jest przepaść pomiędzy ogame a Spacepioneers...
nie wiesz wielu rzeczy, nie chciałbym tu robić reklamy, ale wymienie kilka znaczących rożnic:
1. po wybudowaniu Labolatorium na poz 3 jest możliwość wyboru ZAWODU - można zostać albo HANDLARZEM lub KUPCEM, pomiedzy tymi dwiema ścieżkami są znaczące roznice oto najważniejsza roznica : Wojownik ma możliwość przemieszczania duzej liczby statków za pomocą korytarza podprzestrzennego używając do tego statku Matki; Handlarz ma możliwość zasiedlenia 13 planet za pomocą Voyagera.
2. nowe statki typu dży recykler oraz mega transportowiec, sądy długodystansowe itd itp..
3. opcja typu fog of war - polega to na tym iż nie mozemy atakoać kogoś kto lezy bardzo daleko od nas, w miare rozwoju astronimii powiększa się nam widoczny teren...
4. łowcy głow - czyli zawodowcy wykonujący brudną robote jak sie im odpowiednio zapłąci (gracze z czołówki)
5. Nowe budynki naprzykład uniwersytet, elektrownia wietrzna itd itp...
6. większa rożnorodność badać, geologia, astronomia, ekologia itp itd...
7. mnogość opcji, zarowno w konfiguracji gry jak i ustawieniach sojuszu...
8. możliwość anonimowego prowadzenia wymiany handlowej...
9. komunikacja między zawodnikami : każdy sojusz posiadający minimum 3 zawodników ma swoje forum bezposrednio w grze, dostępny jest polski kanał IRC bezpośrednio w grze, można budować oddziały sojuszu...
10. brak księżyca w SP.
to tylko kilka różnic pomiędzy ogame a SP.
Sam grałem dłuższy czas w ogame, lecz przesiadłem się na tą gre, wiem że trzeba wszystko zaczynać od początku, ale cóż, coś za coś, jak grasz w fife 2005 i jesteś w połowie ligi to jak ukaże sie fifa 2006 to nie zaczniesz grać od nowa w nową fife?
2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20
--------
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post