Dyskusja: [ZDJĘCIA] Makro
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.09.2005, 08:46   #336
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Fotki naprawę nie są złe

Co do ustawień na dyskotece. Nie wiem, jakie masz możliwości regulacji i ustawień w apacie, ale powiem ci jakie ja ustawienia wybrałem metodą prób i błędów przy robieniu zdjęć na weselu wczoraj w nocy.

Wybrałem ustawienia tematyczne do "Party" (powinieneś coś takiego mieć). Dodałem do tego lampę błyskową i zmniejszałem jej moc w przedziałe od -1 do -1 i 3/4 (całkowity przedział jest od -2 do 2). Spróbuj poszukać czegoś analogicznego, daje to naprawdę ciekawe rezultaty - czasy naświetlania są sensowne, bo dochodzą do 1/25 - 1/30 co już nie daje efektów rozmycia nawet przy w miarę dynamicznym tańcu, a jednocześnie zdjęcia nie są takie bardzo jasne, surowe, tylko przyjemnie, ciepło przyciemnione - widać naturalne oświetlenie, które w moim przypadku stanowiło kilka delikatnych, kolorowych lamp i świece na stole.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post