Dyskusja: Raz a dobrze
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.09.2005, 09:34   #1
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Raz a dobrze (ŁÓDŹ)

Ponad sto wind stanęło wczoraj jednocześnie w wieżowcach przy ulicach: Marysińskiej, Łagiewnickiej, Inflanckiej, Zagajnikowej, Marynarskiej i kilku innych. Uwięzionych w nich zostało co najmniej kilkadziesiąt osób.

Wszystko przez nieostrożnego robotnika, który kilofem uszkodził kabel elektryczny - informuje "Express Ilustrowany".

Kilka minut po godzinie 12 mieszkańców wieżowca przy ul. Marynarskiej zaalarmował głośny krzyk. Odgłosy wydobywały się z windy. "Pomocy! Pomocy! Jest mi słabo! Duszę się!" - krzyczała 57- letnia Maria Laksander, uwięziona w ciemnej windzie wieżowca.

Na ratunek kobiecie ruszyli sąsiedzi i mąż. "Zabrakło w domu prądu i nagle usłyszałem rozpaczliwy krzyk żony. Próbowałem sam otworzyć drzwi windy kluczem francuskim, ale nie dałem rady" - relacjonuje Jacek Laksander, mąż uwięzionej.

Na pomoc fachowców z pogotowia dźwigowego trzeba było jednak poczekać. W podobnej sytuacji jak pani Maria było bowiem wiele innych osób. Każda akcja ratownicza trwa kilka minut. W ruch poszły młotki i kombinerki. "Czegoś takiego już dawno nie widziałem. W ciągu pół godziny otworzyłem kilkanaście wind" - mówi Piotr Kostrzycki z pogotowia dźwigowego.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online