Cytat:
Napisany przez epol
Mysle nad kupnem ekonomicznego i taniego samochodu, wiec padlo wlasnie na Tico.
Mam nadzieje, ze wsrod Was sa osoby, ktore maja stycznosc z tym samochodem i napisza mi troche o nim. Od razu pominmy moze historie, kolega kolegi...
Interesuje mnie rowniez wytrzymalosc silnika, bo wpadl mi w lapki "Tikacz" z 2000 roku w gazie za 4500zl, ale martwi mnie jego przebieg 160k km
Nie wiem na ile stac takie autko.
Jakby ktos mial jakies inne propozycje to rowniez mile widziane. A to moze podam rowniez moj budzet  - najlepiej do 3,5k-4,5k zl.
|
Tico moze i jest ekonomiczne, ale ze wzgledow bezpieczenstwa szczerze je odradzam. Blacha tego samochodu jest ciensza niz moja podkladka pod mysz, silnik wstydzilbym sie wstawic nawet do motocykla, a os kierownicy jest sztywna, a nie "lamana". W przypadku zderzenia czolowego bezpieczniejszy okazuje sie maluch, ktorego kolo zapasowe w znacznym stopniu amortyzuje uderzenie, a jezeli "wgnieciemy sie" bardziej to wypchnieta kierownica skieruje sie w strone skrzyni biegow (oczywiscie z akcentem na sufit), a zkolei w tico mozemy byc pewni ze blacha zostanie zgnieciona jak kartka papieru, a sztywna os kierownicy dokladnie w linii prostej skieruje sie w nasza twarz. Moge jescze byz zlym prorokiem i wrozyc, ze kierownica pewnie jest z tandetnego materialu i zostanie przez oske przebita, a wtedy rzeczony pret moze wbic nam sie w szyje...
Zastanow sie nad Dieslem, zwlaszcza w perspektywie ostatniej katastrofy w zatoce - u mnie w miescie w 2 dni paliwo podrozalo o 50 groszy na litrze, a kolega ktory mial do sprzedania Audi 2,8 litra o ktore chcialo sie zabic 3 kupcow nagle stracil ich wszystkich a samo auto stracilo 4 tysiace na wartosci... Ew. Polecam stara Corse - bardzo zwawe i ekonomiczne autko, nie ma tez problemu z wrzuceniem w nie gazu. Przy takim ukladzie jego utrzymanie nie bedzie narazac Cie na ekstremalne koszta!