Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.09.2005, 19:52   #6
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@kodziu: pod obciazeniem (znacznym) to niestety kazdy porzadny zasilacz jest glosny. Zalezy czy mensir67pl potrzebuje mocy i ciszy, czy tylko mocy. Jesli mocy i ciszy, to sa przeciez modele nawet powyzej 600W, wiec nie ma problemu. Sam natomiast kupilem 480W Tagana, aby miec maksymalnie duza rezerwe mocy, a zarazem pewnosc, ze bede mial w pokoju cisze. Zgadza sie, Tagan to ToPower, ale ToPowera nie mialem mozliwosci uzytkowac. Mialem wybor pomiedzy modelami: Tagan 330W (polowe czasu chodzil bezglosnie, druga polowe czasu glosno, co oznacza ze moj komputer ma pobor mocy na granicy zmiany predkosci obrotowej wiatrakow), Chieftec (odpadl w przedbiegach), ePower 500W (ciekawe, byl glosny od poczatku do konca, a przeciez to ToPower). Najlepszym wyborem dla mnie byl T480W U22, i nie zaluje. Wiatraki w nim dzialaja, ale moj komputer generuje tak niskie obciazenie, ze zasilacz jest bezglosny.

@mensir67pl: odnosnie pamieci: 1GB RAM to ja mam po to, aby Windows plynnie dzialal. Jesli chcesz cos na nim robic, dlugo tak pociagniesz. A kupowanie RAMu najlepiej zrobic jednorazowo, bo im blizszy nr seryjny zakupionych kosci (oczywiscie ten sam producent i model), tym stabilniej beda one pracowac.