Dyskusja: router
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.09.2005, 20:05   #4
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nikamo
Wiesz co ze mnie taki informatyk ze zbytnio nie wiem co podawac hehe. Wiec powiem CI co robilam wiec podpielam te kabelki do routera nastepnie wpisalam podany adres w instrukcji 192.16 itd. no to musialam sie zalogowac to bez problemow, potem musialam podac strefe czasową i Time server adress gdzie wpisalam same zera:-P potem przeszłam dalej gdzie mialam wybrac w jaki sposob sie lacze wiec kliknelam cable modem na koncu kazano mi wpisac nazwe hosta co zostawilam puste i MAC Adress gdziewpisalam numer z modemu i zatwierdzialm to lecz nadal nic nie che isc, internet nie chodzi tym bardziej podlaczyc nie moge innych kompow :-( Bylabym wdzieczna za pomoc .
Podejrzewam to co zaznaczylem wyzej. W konfiguracji ustawilas, aby Twoj router mial taki sam MAC adres jak Twoj modem kablowy, co stwarza konflikt adresow, bo nie moga w 1 sieci byc 2 urzadzenia o takich samych MAC adresach.
W konfiguracji routera kliknij na Clone MAC address, spowoduje to, ze router bedzie mial adres karty sieciowej wbudowanej w Twoj komputer. To powinno pomoc, a jesli nie, to kontakt z ekipa z chello na pewno pomoze.

Temat raczej nie dotyczy oprogramowania, wiec zamykam. (taki sam utworzylas w dziale Sprzet).