Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ta.. od 15 obiżka akcyzy, a jak na razie to u mnie codziennie benzyna idzie do góry o 5 - 10 groszy.. Jak tak dalej pójdzie to po "obniżce" akcyzy benzyna i tak będzie droższa niż jeszcze kilka dni temu. W sumie normalne w Polsce, ale miałem nadzieję, że tym razem naprawdę coś uczciwie potanieje..
|
Z tego co pamiętam, to hurtowe ceny poszły w dół o jakieś 5 gr. na litrze już 2 dni temu, a na stacji dziś cenę widziałem wyższą niż 3 dni temu... Razem z obniżką akcyzy powinno to zaskutkować spadkiem ceny o minimum te 30 gr. Teraz będziemy mieli okazję się przekonać, czy rację do tej pory mieli przedstawiciele PIPP i Orlenu wskazując jako główny czynnik wysokiej ceny podatki i akcyzę, czy minister finansów, który tak naprawdę zdawał sobie sprawę od samego początku, że obniżka akcyzy, czy podatku wcale nie musi odbić się dla nas pozytywnie. Jeśli ceny nie spadną, to będzie oznaczać, że wszystkie zabiegi były na nic, a jedynym beneficjentem będą rafinerie. Oczywiście będzie to oznaczać niższe wpływy do naszego i tak już skromnego wspólnego budżetu.
Cytat:
Napisany przez nimal
heh, w baku mam na jakies 200km paliwa
przy 100 zapala sie rezerwa i paliwa jest za malo zeby komp odliczal dokaladnie pozostale km wiec wtedy juz trzeba tankowac - zreszta staram sie do rezerwy nie dopuscic
z uwagi na ostanie skoki jednak czekam ile sie da 
i licze - jutro do makro, w niedziele do palzy... na trening moge jechac autobusem... chyba da rade 
|
Hehe... a ja zatankowałem tydzień temu pod Radomiem najtańszą benzynę w centralnej Polsce

i mam jeszcze 3/4 baku.
A znasz tę stronę?

-
http://www.autocentrum.pl/?FF=180
Dzięki niej możesz zaoszczędzić nie tylko na paliwie, ale i na zniszczeniu silnika

A dla Krakusów:
www.dobaku.pl - z wtyczką do FireFoxa