Dyskusja: Jak naprawić ac3?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.09.2005, 23:48   #7
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez daro-driver
panowie ja mam ten sam problem z dzwiękiem ac-3 ,tylko że w dvd-lab po wczytaniu tego pliku pokazuje 32 bitrate 2.0.chanel ,a jest to plik 5.1 bo w pover dvd leci 5.1 tak że mam ten sam problem ,i z tego co wyczytałem pomoże w tym ac-3 machine ? czy aby napewno proszę o odpowiedz,gdyż napisałem już chyba ze 3 posty a odpowiedzi jak niebyło tak niema
Witam

Popraw mnie jeśli coś źle rozumiem - w Power DVD wczytujesz sam plik AC3 i wyświetla się informacja, że jest w formacie 5.1, a w DVDLab-ie jest identyfikowany jako 2.0 i z jakimś śmiesznym bitrate-m, tak ?.

A co będzie pokazywał Power DVD jeśli wykonasz authoring materiału z tą źle identyfikowaną ścieżką ?.

Myślę, że jeśli będzie wszystko OK, to nie ma się co przejmować. Kolega Dewey pisał, że mimo złego rozpoznania formatu, dźwięk słychać we wszystkich pięciu kanałach. Jeśli Ci to jednak przeszkadza to można użyć AC3Machine.

Pozdrawiam