Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.09.2002, 16:22   #10
Yapa
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2001
Yapa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
focus napisa***322;(a)
jestem tu nowy, wiec witam wszystkich i o pomoc prosze...

mam problem z nagrywarka TEAC x24- dotychczas nie mialem do niej zadnych zastrzezen, ale od czasu instalacji xp nie moge wypalic zadnego cedeka poprawnie-
zainstalowalem najnowsze nero, jakies tam drivery ASPI i Bog wie co jeszcze, ale dalej jest to samo- albo plyta nagrywa sie z jakimis trzaskami, przerwami lub tez wyskakuja ostrzezenia, ze podczas odczytu plyty pojawily sie jakies problemy i rekomenduje sie zakonczyc nagrywanie
o dziwo- raz udalo mi sie nagrac plyte z mp3 z HDD

instalowalem inne programy, chyba wszystkie dostepne na cdrinfo i ciagle to samo- albo w ogole 'nie widac' napedu, albo brakuje driverow ASPI [przeciez instalowalem najnowsze...]

przekladalem nawet tasmy IDE, aktualnie mam podlaczona nagrywarke na jednym kanale z HDD, bo istanialo prawdopodobienstwo, ze gryzie sie z cd samsung, na nic

siedze nad tym z tydzien, a gonia mnie terminy z wypaleniem plyt
wlasciwie juz mnie przegonily;(
przegladalem archiwum forum i na nic podobnego sie nie natknalem, ale moze slepym
blagam o jak najszybsza pomoc- co jeszcze mozna zrobic?
przeinstalowac jakos ASPI? posluzyc sie jakims innym programem?

z gory dziekuje
focus

A może to słaba korekcja napędu Cd -rom. U mnie było podobnie z osławionym Lg x 52.... Szumy i trzaski i jakieś komentarze.Zmniejszyłem prędkość odczytu i spox.
Yapa jest offline