Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.09.2005, 10:49   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Szblon jest dosyć ciekawy, chociaż z praktyki wiem, że przeglądając różnego rodzaju galerie takie dodatkowe wodotryski tylko uprzykrzają ogladanie zdjęć i raczej nie stanowią dodatkowych walorów estetycznych.

Jeśli chodzi o darmowe szablony to wpisz w google: templates, free templates, free flash templates, czy tego rodzaju hasła. Swego czasu szukałem czegoś takiego i kilka w miarę ciekawych rzeczy udało mi się znaleźć. Ostatecznie jednak zrezygnowałem z używania gotowych szablonów i zrobiłem swoją stronę sam (link w podpisie - zdjęcie). Od razu też zaznaczam, że nie znam html-a i robiłem to we Front Page'u (co dla niektórych jest wręcz świętokradztwem, ale dla mnie jest on dobrą alternatywą przy braku znajomości html-a).

Co do wgrania szablonu, to zależy, w jaki sposób został on zrobiony. Autor tego z tej aukcji, jak pisze, dołącza do niego instrukcję i to nią powinieneś się posługiwać. W moim przypadku po ściągnięciu jakiegoś szablonu (ale nie we Flashu, bo to wymaga dodatkowego oprogramowania) edytowałem go po prostu we Front Page'u i tam mogłem zmieniać większość ustawień.

Jeśli chodzi o ustawienia w Total Commanderze, to nie pamiętam ich teraz, ale na pewno wpisujesz nazwę hosta, oraz dokładną ścieżkę (adres) do miejsca na serwerze, gdzie będzie znajdował się twój plik index. Do tego oczywiście hasło dostępu. Jak będę przy drugim komputerze, to mogę ci podesłać screen, jak ma to wyglądać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post