Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.09.2002, 19:55   #13
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

No to teraz ja, jako że mamjush drugą nagrywarkę w moim krótkim starzu i byciu na tym Świecie teh coś napiszę.

Było to rok i 3 mce temu.W kolekcjonowanym przezemnie KS w dziale nowości wydrukowali info o najnowszym modelu RICOHA / była to chyba pierwsza nagrywaka 16x dostępna na rynku ale dobrze nie pamiętam /

Model MP7163 A-DP 16x10x32 kosztowała mnie nie malo bo 700PLN !!! ale radochę miałem nie mniejsza nish Wy !

Mój TATA bawi sie od wielu lat w fotografię i znał RICOHA jako bardzo dobrego producenta optyki a wiadomo dobra nagrywarka = dobra optyka więc wybór był uzasadniony

Poprostu odjazd czekałem ok 2 tygodni zanim mi ją ściągneli / nie było jej jeszcze w żadnym katalogu a na www RICOHA była jako nowość !

Niestety - radosć trwała 10 miesięcy kiedy to napęd padł !! / nie wiem co nawaliło ale podejrzewam że elektronika ponieważ napęn nie był widziany przez BIOS ani WINDOWS wypalił ok 120 - 150 płyt ze średnią prędkoscią 10 -12x nie śpieszyło mi się a w większości nagrywałem audio.

Po miesiacu wymnienili mi na najnowszy aktualnie model czyli MP7240 / aktualny mój sprzęt który wypalił jush dokładnie 92 płyty / zapisuje na kartce jaka płyta CDR czy RW !

A teraz za te 700 pln mozna by mieć 48x tylko pytanie po co mi taki sprzęt.

RICOH był i jest firmą z którą stawiałem pierwsze kroki w dziedzinie wypalania .. i od razu rzucił mnie na głęboką wodę ... słynny Medium Speed Error który rozwiazałem ale metoda działa tylko u mnie / wszystko można znaleść w poście który jest jeszcze na forum.

Jak widać przez ten rok miałem jush parę przygód i właśnie dzięki nim zdobywałem doswiadczenie i nadal je zdobywam tutaj na forum czytjąc posty bardziej doświadczonych jak i sam stawiam czoła problemom jakie napotykam w codziennym urzytkowaniu ...

Pobódka to jush koniec !

:-D :-D
Laser jest offline