|
Witam wszystkich.
Mam pytanie ad. SB. Czy warta wlaczac SB dla nosnikow zawartych w biosie (tzn. Suppotred disc)? Czytalem kiedys chyba ze zawsze warto, ale sam juz nie wiem... Wydaje mi sie ze ogolna regula brzmi: " Jesli plyta ktora chcesz nagrac jest w biosie i jestes pewien ze jest z dobrej partii, tzn. ze jest wysokiej jakosci(mam na mysli sytuacje kiedy kupujemy dobra plyte np TDK czy Verbatim i ma ona na 100% takie wlasciwosci jakie miec powinna) to wylacz SB. Jesli natomiast nie jestes tego pewien to wlacz SB i pozwol wybrac nagrywarce optymalna metode zapisu..". Zgadzacie sie z tym? Czy jednak zawsze jest lepiej miec wlaczony SB?
Zamieszczam jeszcze screeny TDK-R palonej z SB i bez SB - testowana z predkoscia 4 i 8 w cdspeed 4.01. Prosze o jakies oceny...
P.S. Dodam jeszcze, ze obydwie plyty - cd1 i cd2 (widniejace w nazwie screenow) sa takie same, tzn tej samej marki i kupione w jednym czasie, ale nie identycznych danych... Tzn na obydwoch sa filmy, ale nie te same - nie wypalalem 2 razy tych samych danych na potrzeby testu. Mam nadzieje, ze nie wynikaja z tego jakies duze ronice...
|