dałem wszystko jak trzeba (320000 w target size - kalkulator obliczył aver.bitrate 1673 przy 24-min filmie).. a ten plik avi co tworzy się przy 1st-pass nie jest w cale taki mały, bo zajmuje tyle samo co pierwotny mpeg czyli ok. 2,3 GB.
sc0rpi0 - to jest tak - pierwotny plik mpeg ma 2,3GB i trwa 45 min. Materiał zaczyna się od reklam, później jest to co chcę zostawić i później znowu reklamy i inne pierdoły. To, co chcę zostawić trwa 24 min i ma zająć po kompresji około 320 MB. Jak to zrobić?

Wiem, że zaczynami przynudzać, ale jak raz mi się uda, to dam Ci już spokój
PS. Zmodyfikowałem nieco wcześniejszego mojego posta..jest tam kilka nowych pytań..oczywiście związanych z tematem

..a;e dorzuće jeszcze jedno tutaj, może trochę mniej związane.. mianowicie, nie mogę otworzyć jednego filmu w żadnym playerze.. otwiera go tylko VLC, ale jak wiadomo, nie ma tam możliwości odtworzenia napisów. Próvowałem już AviFix, DivFix i nic. AllPlayer pokazuje, że nie ma kodeka FourCC Xvid (ale skoro instalowałem Xvid ver.1.0.3 to chyba jest ten kodek) albo plik jest uszkodzony. AllPlayer ma jeszcze funkcję naprawiania avi..i rzeczywiście naprawia, ale tylko "jednorazowo" i później znowu nie mogę odtworzyć filmu. Można temu jakoś zaradzić?