Cytat:
Napisany przez Proton
Ale irytujące i niezrozumiałe są często dla mnie ograniczenia na ekpresówkach i autostradach. Na ekspresówkach notorycznie są idiotyczne ograniczenia do 70km/h. Jeszcze rozumiem, gdy dojeżdża się do skrzyżowania... ale też i spotkałem się z tym, że prosta droga, lekki łuk, ale ograniczenie do 70km/h!! Czemu to ma służyć? Chyba dać jedynie szansę zarobienia Policji...
|
Przykro mi to pisać, ale niestety czasami dokładnie tak jest.. Rozmawiałem jakiś czas temu z osobą pracującą w firmie zajmującą się remontami i budową dróg. Dowiedziałem się o wielu ciekawych rzeczach, ale w sprawie tego, co napisałeś.. Przy jednej z wielu prac, po jej zakończeniu ekipa zbierała wszystkie swoje rzeczy, a na koniec chcieli zdjąć ograniczenie do 40, które tam na czas prac postawili. Na to policjanci, którzy akurat tam stali i łapali kierowców (ograniczenie było idiotyczne nawet w czasie remontu, bo miejsce takie, że nie dało się tam tyle jechać..), przyszli do nich i zagrozili, że jeżeli tego nie zostawią, to im zaraz załatwią taką kontrolę (samochodów itp.), że się nie pozbierają..
Nic dodać nic ująć...